Viktigt samtal

Om ett par timmar ska jag ringa hem till min ”gynekolog-mot-strömmen”. Hem, eftersom han har gått i pension och inte längre har någon mottagning. Mot strömmen, eftersom läkarna på stadens IVF-kliniker tycker att han sysslar med ovetenskapligt beprövade metoder så som kortison och blodförtunnande inför IVF:er.

Mig har han hjälpt så jag tror mer på honom än dem. De kör med samma medicin till alla utan att tänka utanför boxen som det heter. Tack vare Mot strömmen upptäcktes att jag har ett syndrom som gör att blodet bildar proppar. Tack vare honom fick jag medicin som gjorde att jag kunde bli gravid. Läkarna på stadens IVF-kliniker hade aldrig hittat mitt syndrom, dels för att blodproverna är dyra men kanske främst för att de inte ingår i deras standardmall för en fertilitetsutredning. De bryr sig mest om hormoner, framkomlighet i äggledare samt ägg- och spermiekvalitet. Hos sambon och mig är allt det på topp så de stod handfallna. Mot strömmen grävde vidare och fann alltså felet.

Nu har jag tagit nya blodprover och det är om dem vi ska prata.

Som ni hör har jag stort förtroende för Mot strömmen. Vad ska han säga nu? Behöver jag Fragminbehandling eller starkare artilleri?

Vad Mot strömmen inte vet är att jag redan börjat självmedicinera med hjälp av gamla recept från honom och att jag i detta nu är på rd 7 ! Ska jag erkänna att jag tjyvstartat med en FET och att jag självmedicinerar? Jag tror det.

Annonser

Om hellomotti

Hello Motti är Sockertoppens mamma. Om IVF-guden vill kan det bli aktuellt med ett moderskap även till Sockertoppens lillasyskon. Väntar på att få starta syskonverkstaden för andra gången våren 2011. Fick missfall efter en FET i januari 2011. Skrapningen misslyckades och klanten till kirurg stack hål på livmodern. I slutet av april konstaterades att den nu har läkt. Jag ska använda sommaren till att "vila upp mig" och så blir det nya tag med FET i september. Vi har tre embryon i frysen. FET = Frozen embryo transfer = Tina upp ett embryo som blivit över från en tidigare provrörsbefruktning och sätta in det i livmodern. Men se det behövdes inte. 18 juli fick jag reda på att jag var gravid - UTAN HJÄLP!!! För första gången i mitt liv. I mitten på mars 2012 föddes Sockertoppens lillasyster. Jag kallar henne Minitoppen i bloggen.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s