Sådan mamma sådant barn

Varför går man till öppna förskolan och Rum för barn och liknande ställen med sin unge om man inte vill att barnet ska interagera med andra barn? Allt som oftast rusar en mamma eller pappa fram när Sockertoppen och okänd unge sitter och drar i samma bok eller leksak.

”Nej Tindra, låt flickan ha boken” Nej, Albin nu får du dela med dig” (om Sockertoppen har attackerat och försöker sno grejen). Själv sitter jag bredvid och uppmuntrar alla barn att dra och slita så mycket de orkar. Det är ju så små barn kommunicerar. Det är så de leker, om man kan kalla det lek, men det är så nära lek de kommer. Varför ska då alla curlingidioter förstöra?

Jag tycker att det är helt ok om någon drar i min unges grejer och rentav snor saken och drar iväg. Thats life. Lika bra att inse det från början. När barnet sedan är 2-3 år kan man börja uppfostra om mitt och ditt, men en 10-månaders – tveksamt.

Igår kröp Sockertoppen fram till en kanske 7-månader gammal tjej. Jag höll mig precis bakom för att förhindra rivskador och allt var under total kontroll. 7-månadersbebben tittade storögt på Sockertoppen när hon började dra i hennes strumpor. Då, från ingen stans, kommer en mamma som skjuten ur en kanon, och säger med orolig röst, nästan svajande till falsett, att hennes dotter är rädd för andra barn och brukar gråta. Just så: hon brukar gråta. (Och – dör man av att gråta?) Hon lägger skyddande arm runt sitt barn som inte darrat på läppen fram tills dess. Då bara tar jag min unge och sätter henne framför några andra kids som hon kan leka med istället. Det sköna var då att en mamma till de barnen sa att ”Min filosofi är att de får klara sig bäst de vill så länge ingen skadar sig”. Sedan ålade Sockret över hennes unges ben och vise verca en stund och alla var glada.

Stackars 7-månaders vad månde bliva av dig? Lilla överbeskyddade barn med neurotisk mamma? Nästa fråga: Vad fan gjorde de där över huvud taget? Var det inte ett ypperligt tillfälle att träna på sociala färdigheter och mod? Nej, då ska man kasta sig fram och sitta barnet med sin egen jävla oro.

Annonser

Om hellomotti

Hello Motti är Sockertoppens mamma. Om IVF-guden vill kan det bli aktuellt med ett moderskap även till Sockertoppens lillasyskon. Väntar på att få starta syskonverkstaden för andra gången våren 2011. Fick missfall efter en FET i januari 2011. Skrapningen misslyckades och klanten till kirurg stack hål på livmodern. I slutet av april konstaterades att den nu har läkt. Jag ska använda sommaren till att "vila upp mig" och så blir det nya tag med FET i september. Vi har tre embryon i frysen. FET = Frozen embryo transfer = Tina upp ett embryo som blivit över från en tidigare provrörsbefruktning och sätta in det i livmodern. Men se det behövdes inte. 18 juli fick jag reda på att jag var gravid - UTAN HJÄLP!!! För första gången i mitt liv. I mitten på mars 2012 föddes Sockertoppens lillasyster. Jag kallar henne Minitoppen i bloggen.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Sådan mamma sådant barn

  1. tudorienne skriver:

    Men stackars den lilla ungen. Men hon verkar ju ha tuffat till sig som inte grät direkt när Sockertoppen kom fram. Det där med att börja gråta för främlingar är ju väldigt fas-beroende och en fas kan man komma ur från en dag till en annan. Jag tycker som du. Låt dem dra i strumporna, det är ju inte så att de blir ledsna av det.

  2. Tisalen skriver:

    Du och jag. Samma filosofi. Att övebeskydda sina barn är taskigt mot dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s