Det gick fullständigt åt helvete med min skrapning i fredags. Ett rutiningrepp som gick galet fel, eller ”maximal otur” som överläkaren beskrev det i morse. Så här: Efter operationen gick mitt blodtryck inte upp och mitt HB var misstänkt lågt. Överläkaren på kvinnokliniken tillkallades och han ville göra en ny operation för att ta reda på om jag blödde invertes. Han fick rätt i sin misstanke. Det visade sig att den första kirurgen lyckats peta hål på livmoderväggen och drygt en liter blod hade läckt ut i bukhålan.

Jag har legat inlagd hela helgen och fått blod och smärtstillande men nu kommit hem. Det är en skum känsla att ha andra människors blod i kroppen. Får nog bli blodgivare nu. Och på tal om gråta så har jag gråtit för tio år framåt. Det är så mågna känslor som far runt. Orkar inte skriva om allt nu men den starkaste känslan är skuld. Skuld inför min dotter, att jag utsatte mig för detta och var nära att dö.  En annan stark känsla är att det får räcka med graviditeter nu. Jag har en perfekt dotter och det ska jag vara tacksam över. Hon är allt!

Annonser

Om hellomotti

Hello Motti är Sockertoppens mamma. Om IVF-guden vill kan det bli aktuellt med ett moderskap även till Sockertoppens lillasyskon. Väntar på att få starta syskonverkstaden för andra gången våren 2011. Fick missfall efter en FET i januari 2011. Skrapningen misslyckades och klanten till kirurg stack hål på livmodern. I slutet av april konstaterades att den nu har läkt. Jag ska använda sommaren till att "vila upp mig" och så blir det nya tag med FET i september. Vi har tre embryon i frysen. FET = Frozen embryo transfer = Tina upp ett embryo som blivit över från en tidigare provrörsbefruktning och sätta in det i livmodern. Men se det behövdes inte. 18 juli fick jag reda på att jag var gravid - UTAN HJÄLP!!! För första gången i mitt liv. I mitten på mars 2012 föddes Sockertoppens lillasyster. Jag kallar henne Minitoppen i bloggen.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till

 1. tudorienne skriver:

  Men gud. Vet inte vad jag ska säga ens. Sjukt!
  Jo, nu vet jag. Jag är så glad att de rätade upp misstaget och att du kommer bli frisk. Kanske tar en stund att bearbeta denna händelse, jäkligt läskigt. Stor kram från mig!

 2. Kram till digoch jävla skit!! Vilken skitupplevelse – men tur att du fick vård på en gång. Man ignorerar lätt att kroppen faktiskt är ganska skör ibland. Bra att gråta tror jag – över barn som inte blev, (av glädje) över fina livet du har, över drömmar, över rädslan när nåt så här farligt händer, och kanske av lättnad. GRÅT GRÅT!

  kram!!!!!!!!

 3. Maja Gräddnos skriver:

  Men oj… Ska det jävlas så ska det tydligen jävlas rejält.
  KRAM, kära Muminmamme-Motti. Krya, krya!

 4. Nylsa skriver:

  Vad läskigt!
  hoppas hoppas du känner dig bättre snart, vilken mardröm. Tänker på dig, massor.

 5. gullgossensmamma skriver:

  Å jag har nu tänkt på dig hela dagen! Så jag återkommer med en lite hälsning till! Vilken skräckupplevelse! Sån evinnerlig tur att du mår bättre och kan komma hem till sötaste sötaste dotter!
  kram!

 6. Ariadne skriver:

  Men hu så hemskt! Vilken vidrig upplevelse.
  Stor kram!

 7. tinsaynes skriver:

  Usch så läskigt och hemskt. Kan inte föreställa mig hur hemskt det var. Stor, varm kram!

 8. Tisalen skriver:

  Läser och ryser
  Kram

 9. kattmamman skriver:

  Fy Fan!

  Vilket helvete!

  Men det gick bra! Du utsatte inte din dotter för någonting, du ville bara ha det som för de flesta andra är självklart.

  Kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s