Tänk om……

Det var förbanne mig det bästa jag hört sedan jag konfirmerades.

Fullständigt självklart att alla IVF:er och könscellsdonationer sker i landstingets regi för rimliga kostnader för patienterna. Och att antalen är obegränsade för de som har en bra medicinsk chans OCH att pappa landstinget ska ge fan i om det är barn nr ett, två eller fem man behöver hjälp med att få till. TÄNK om detta skulle bli domstolsbeslut??! Ingen kommer att jubla högre än jag, trots att jag aldrig lär se röken av mina 17 000 + 49 000 = 66 000 kronor som Sockertoppen kostade att tillverka (exklusive mediciner, läkarbesök och sjukhuskostnader vid överstimmulering).

Det skulle även vara intressant att se vad de privata klinikerna i så fall skulle debitera landstinget för att göra försöken. Idag gissar jag att de skinnar oss radikalt. För inte fan kan den faktiska kostnaden för att förvara, tina upp och sätta tillbaka ett embryo som man redan pröjsat för att få fram kostat 10 000 kronor?

Och denna oetiska trepacks-modell som innebär att många betalar 50 000 för EN IVF. Skulle vilja utveckla mig mer men nu måste jag ut i snön med Sockertoppen.

Annonser

Om hellomotti

Hello Motti är Sockertoppens mamma. Om IVF-guden vill kan det bli aktuellt med ett moderskap även till Sockertoppens lillasyskon. Väntar på att få starta syskonverkstaden för andra gången våren 2011. Fick missfall efter en FET i januari 2011. Skrapningen misslyckades och klanten till kirurg stack hål på livmodern. I slutet av april konstaterades att den nu har läkt. Jag ska använda sommaren till att "vila upp mig" och så blir det nya tag med FET i september. Vi har tre embryon i frysen. FET = Frozen embryo transfer = Tina upp ett embryo som blivit över från en tidigare provrörsbefruktning och sätta in det i livmodern. Men se det behövdes inte. 18 juli fick jag reda på att jag var gravid - UTAN HJÄLP!!! För första gången i mitt liv. I mitten på mars 2012 föddes Sockertoppens lillasyster. Jag kallar henne Minitoppen i bloggen.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Tänk om……

 1. Ping: Inte utan min åsikt

 2. Johanna skriver:

  Kul att du gillar min åtgärd. 🙂 Jag la upp en landstingsprislista på min blogg nu.

 3. Tudorienne skriver:

  Jag bänkar mig med popcorn på första parkett och följer detta med spänning.

 4. kattmamman skriver:

  Och jag är så stolt att jag spricker, eftersom jag känner Johanna.

  Vad ger det mig för coolhetsfaktor? Inte så mycket va? Men ändå, jag är stolt!

 5. hellomotti skriver:

  jo stor coolhetsfaktor, ungefär den jag får av att känna dig 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s