Alternativen om FET:en skiter sig

Ja man kan spekulera sig tokig. Om man bara visste hur många försök man behöver. Den enda som kan sälja tre-pack till oss är ST:göran. Men lyckas man på första försöket har man loosat 31 500 kr om man istället köpt ETT försök på CvL i Uppsala. Men obs att där ingår inte frysförsök i priset. Och så det där med IVF i naturlig cykel. Vad är det? Kostar bara 16 000 på Sopiahemmet. Och den ”lättstimulerade” bara 23 00. Det är ju tom billigare än CvL som anses billigast i landet… Hmmmm

Så här ser prislistorna ut:

Sophiahemmet: Från den 1 januari 2011 är kostnaden  för en IVF-behandling  32.000 kr och för en IVF-behandling med microinjektion (ICSI) 35.000 kr. Återförande av fryst, tinat embryo kostar 8.000 kr. Vi har även IVF i ”naturlig cykel” vilket kostar 16.000 kr och ”lättstimulerad IVF” för 23.000 kr. Inga tre-pack.

Carl von Linné:

Konventionell IVF-behandling 23500:-
IVF-behandling med mikroinjektion (ICSI) 23500:-
Tillägg för operativ uttagning av sädesceller (PESA/TESE etc) 6 000:-
Återföring av frysta och tinade embryon 9 500:-

S:T Göran: IVF/ICSI-behandling inkl. en återföring av ett frysförvarat embryo vid behov     35 000* kr

*Not: Om en påbörjad behandling inte kan fullföljas har paret ett tillgodohavande på 75 % av betalad behandlingskostnad om inte ägguttag kan göras eller 50 % om ingen embryoåterföring kan göras. Tillgodohavandet baseras på priset för den enskilda IVF-/ICSI-behandlingen eller IVF-behandling i ostimulerad cykel, ej övriga eventuella tjänster som paret kan ha nyttjat.

Operativt uthämtande av spermier (PESA,TESA)  7 000 kr

Frysning och förvaring av embryon/spermier upp till 5 år  3 000 kr

Återföring av övertaliga frysförvarade embryon  13 000 kr
PAKET om 3 IVF/ICSI-behandlingar  55 000 kr

Detta kräver att kvinnan ej fyllt 39 år och att alla behandlingar är utförda efter varandra utan uppehåll inom 18 månader. Summan ger rätt att erhålla upp till tre behandlingar ledande till återförande av befruktade färska ägg. Behandlingsserien är avslutad, då en behandling gett upphov till barn. Behandlingspaketet skall godkännas av läkare på kliniken.

Annonser

Om hellomotti

Hello Motti är Sockertoppens mamma. Om IVF-guden vill kan det bli aktuellt med ett moderskap även till Sockertoppens lillasyskon. Väntar på att få starta syskonverkstaden för andra gången våren 2011. Fick missfall efter en FET i januari 2011. Skrapningen misslyckades och klanten till kirurg stack hål på livmodern. I slutet av april konstaterades att den nu har läkt. Jag ska använda sommaren till att "vila upp mig" och så blir det nya tag med FET i september. Vi har tre embryon i frysen. FET = Frozen embryo transfer = Tina upp ett embryo som blivit över från en tidigare provrörsbefruktning och sätta in det i livmodern. Men se det behövdes inte. 18 juli fick jag reda på att jag var gravid - UTAN HJÄLP!!! För första gången i mitt liv. I mitten på mars 2012 föddes Sockertoppens lillasyster. Jag kallar henne Minitoppen i bloggen.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Alternativen om FET:en skiter sig

  1. gullgossensmamma skriver:

    men – vilken röra!

    kan de inte ha några jämförpriser, eller ån där lista som taxi-bilar har???

  2. hellomotti skriver:

    Ja precis. Man behöver ett fucking excellark för att kalkylera fram vad som sannolikt bli billigast. Man kan konstatera att cvL är billigast om man blir gravid på ett eller två förskförsök eller ett färskförsök och en FET. Men behövs mer är CVL dyrare än S:T G.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s