Långa versionen

Jag åkte alltså in till Ystad i måndags för att shoppa bort det urkassa skånska semestervädret. I sista sekund kom jag på att jag visst även skulle köpa ett gravtest. Något jag aldrig tidigare gjort utan att först ha gjort en IVF eller en insemination. Att JAG skulle vara gravid, på naturlig väg, för första gången i mitt snart 39-åriga liv kändes väldigt fjärran. Ändå var det något inom mig som sa, förutom att jag var på cykeldag 33, att jag faktiskt kanske kände mig lite gravid trots allt. Men bara liiiiiiiiiite.

Väl tillbaka i vår stuga, ett par mil från Ystad, var jag så kissnödig att jag höll på att krevera. Så jag kissade och struntade i testet. Ville kanske skjuta lite till på beskedet. Men så ångrade jag mig och en halvtimme senare pressade jag fram ca en 10 ml kiss. Det räckte konstaterade jag när det hela sögs upp i testet. Teststrecket framträdde omedelbart. Faktum var faktum.

Rusade direkt ut till mannen som blev glädjestrålande glad. Men sedan tjafsade vi lite för han tycker att jag är så negativ. Jag är nämligen helt inställd på att detta kommer att sluta i ett missfall. Varför skulle det inte det? Jag har varit gravid 3 gånger i mitt liv. Två gånger har det slutat illa. Gången det lyckades var jag välmedicinerad med bla Humira och hög dos kortison.

Hur som helst så har jag inte räknat ut detta helt. Jag tar jag både Fragmin,  Trombyl (som ni kanske minns självmedicinerade jag med Trombyl denna månad och eventuellt var det just d e t som gjorde susen?), Prednisolon och Progesteron. Hoppas att jag inte har startat med de två sistnämnda medicinerna för sent. Speciellt kortisonet som ju är meningen att man ska ha kommit upp i dos när man väl blivit gravid…..

Denna gång ska jag ligga lite superlågt med att berätta utanför bloggen. Vill inte att det ska bli som förra gången när jag fick messa massmess till 100 pers att jag fått missfall typ.

Nästa milstolpe är ett VUL i v 9 ca på Specialistmödravården. Tänker absolut inte skriva in mig på MVC innan dess. Det är dåligt karma och övermod känner jag. Den längsta näsan i universum kommer jag att ha OM det VUL:et visar ett levande foster.

Eller i sanning så är nog nästa milstolpe i kväll, för nu ska jag ut på stan och köpa ett till gravtest…

Annonser

Om hellomotti

Hello Motti är Sockertoppens mamma. Om IVF-guden vill kan det bli aktuellt med ett moderskap även till Sockertoppens lillasyskon. Väntar på att få starta syskonverkstaden för andra gången våren 2011. Fick missfall efter en FET i januari 2011. Skrapningen misslyckades och klanten till kirurg stack hål på livmodern. I slutet av april konstaterades att den nu har läkt. Jag ska använda sommaren till att "vila upp mig" och så blir det nya tag med FET i september. Vi har tre embryon i frysen. FET = Frozen embryo transfer = Tina upp ett embryo som blivit över från en tidigare provrörsbefruktning och sätta in det i livmodern. Men se det behövdes inte. 18 juli fick jag reda på att jag var gravid - UTAN HJÄLP!!! För första gången i mitt liv. I mitten på mars 2012 föddes Sockertoppens lillasyster. Jag kallar henne Minitoppen i bloggen.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Långa versionen

 1. Erika skriver:

  Oj oj oj oj!!!!! Vilken härlig läsning. Underbara mirakel!!!! Hoppas så för er. Hejar rop å glädjeskutt 🙂

 2. Mary skriver:

  Grattis!

 3. Tudorienne skriver:

  Helt fantastiska nyheter!

 4. nylsa skriver:

  Massa grattis, förstår om du inte vågar vara för optimistisk, men det är ju grymt spännande att du blivit spontangravid! Hejja dig, här hålls tummarna hårt för att det ska gå vägen den här gången.

 5. J skriver:

  Men oj! Vad häftigt! Håller tummarna stenhårt för dig.

  Vem har du övertygad för att få prednisolon? Tror jag också skulle behöva det (ledproblem som ger inflammationer stup i kvarten, vilket känns suboptimalt), men får bara höra samma ramsa om att det inte ska hjälpa…

 6. Maja Gräddnos skriver:

  Det är helt, helt, helt FANTASTISKT

 7. Kapybaran skriver:

  weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeiiiiiiiiiiiiiiaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!
  Det är ju helt fantastiskt fenomenalfantastiskt, ju!

  Tar mig friheten att vara optimist och skickar in ett GRATTIS!

 8. hellomotti skriver:

  TACK FÖR ERA GRATTIS!!!! 🙂 Även om detta går åt hell så är det ändå jättekul att veta att jag KAN bli gravid på vanliga, billiga, okrångliga sättet 🙂

  J – jag har fått receptet av den legendariske fertilitetsläkaren (i immunologisammanhang) dr S.B i Gustavsberg. Tyvärr har han gått i pension och tar inga nya patienter. Men, jag tror att kortison går att köpa på nätet även om det kanske inte är vad man vill. Ryktas ju om att vissa läkemedel bara är sockerpiller där. Men jag har för mig att jag läst om några på Familjeliv som köpt i USA över disk utan recept. Låter ju skumt likt immunologiskt att lederna angrips av din kropps försvar. Jag har också ledproblem till och från (handled, tår).

 9. tinsel skriver:

  Men vad fantastiskt!! Så kul att läsa och stor kram!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s