Depp

En nära vän, som försökt få barn med sin fru ganska länge, blev gravid med tvillingar (IVF) nästan samtidigt som jag blev gravid nu i somras. Alldeles nyss ringde han och berättade att den ena tvillingen har hydrocefalus (vattenskalle). Så jävla hemskt och orättvist. Han hade varit i sådan chock på ultraljudet att han glömt att ställa frågor och dessvärre kunde inte jag heller besvara dem. Har försökt googla men hittar inte infon: kan man abortera ETT foster av två i v 19-20? Vilka är riskerna för mamman och det ”friska barnet”? Behöver vattenskalle vara förenligt med utvecklingsstörning? Hur kan man se om det bara är ”lindrig vattenskalle” ???

Givetvis ska de få ställa frågor till en läkare redan i dag men han ville ju, förståligt nog, snabbt få svar. Fy jag vet inte vad jag ville med detta men jag är i chock också tror jag. Mina fingrar darrar…

Annonser

Om hellomotti

Hello Motti är Sockertoppens mamma. Om IVF-guden vill kan det bli aktuellt med ett moderskap även till Sockertoppens lillasyskon. Väntar på att få starta syskonverkstaden för andra gången våren 2011. Fick missfall efter en FET i januari 2011. Skrapningen misslyckades och klanten till kirurg stack hål på livmodern. I slutet av april konstaterades att den nu har läkt. Jag ska använda sommaren till att "vila upp mig" och så blir det nya tag med FET i september. Vi har tre embryon i frysen. FET = Frozen embryo transfer = Tina upp ett embryo som blivit över från en tidigare provrörsbefruktning och sätta in det i livmodern. Men se det behövdes inte. 18 juli fick jag reda på att jag var gravid - UTAN HJÄLP!!! För första gången i mitt liv. I mitten på mars 2012 föddes Sockertoppens lillasyster. Jag kallar henne Minitoppen i bloggen.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Depp

 1. Johanna skriver:

  Usch vad hemskt. 😦

  Det väldigt korta svaret är att det går att abortera ena, men att det är långt ifrån riskfritt för andra fostret. Vattenskalle av en nivå som syns på ultraljudet är inte bra, men exakt hur dåligt vet nog bara de som sett bilderna.

 2. Tudorienne skriver:

  Väldigt konstigt att de inte fick mer info där och då.
  Fy vilken vidrig sits.

 3. Anna-Bell skriver:

  Näe vad fruktansvärt och sorgligt! Hoppas att de får svar på sina frågor och att det blir så bra det kan bli. Ännu en gång konstaterar jag att livet inte är rättvist.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s