Fy för den lede

Jag är sjuk i halsont, öronont och feber. Som om inte det var nog är Sockertoppen också sjuk med febertoppar och en vansinnig hosta. Var hos doktorn igår och fick ny hostmedicin till henne. Tyvärr glömde jag då att be om läkarintyg för tydligen är det så att om man vabbar mer än 7 dagar krävs ett sådant. (var ju hemma med henne ons-fre förra veckan) STÖN varför ska allt vara så krångligt? Finns det folk som vabbar mer än 7 dagar fast barnet är friskt? Varför har man barnet i frivillig förskola då?

Märker att det är mycket jag inte förstår mig på gällande förskolan och FK:s regler…

Annonser

Om hellomotti

Hello Motti är Sockertoppens mamma. Om IVF-guden vill kan det bli aktuellt med ett moderskap även till Sockertoppens lillasyskon. Väntar på att få starta syskonverkstaden för andra gången våren 2011. Fick missfall efter en FET i januari 2011. Skrapningen misslyckades och klanten till kirurg stack hål på livmodern. I slutet av april konstaterades att den nu har läkt. Jag ska använda sommaren till att "vila upp mig" och så blir det nya tag med FET i september. Vi har tre embryon i frysen. FET = Frozen embryo transfer = Tina upp ett embryo som blivit över från en tidigare provrörsbefruktning och sätta in det i livmodern. Men se det behövdes inte. 18 juli fick jag reda på att jag var gravid - UTAN HJÄLP!!! För första gången i mitt liv. I mitten på mars 2012 föddes Sockertoppens lillasyster. Jag kallar henne Minitoppen i bloggen.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fy för den lede

 1. Maja Gräddnos skriver:

  Har ni fått någon bra hostmedicin? Hur gammal är Sockertoppen nu?
  Som varande morsa till kruppbarn har jag rätt bra koll på att man kan få bättre hostmedicin än bara värdelösa Mollipect (som specialistbarnläkaren nedan faktiskt bekräftade som helt värdelöst).
  Flytande Bricanyl kan hjälpa. Lepheton är dunderbra och det får man till kruppbarn över två år, men man kan behöva tjata. Om du har Cocillana Etyfin hemma så kolla på doseringsanvisningen. Ja, den är receptbelagd men man kan ge minsta dosen till små barn. Jag har, när Bill har haft det extra jobbigt, gett henne ALLA FYRA medicinerna (när hon hade hostanfall så att hon nästan kollapsade) och ingen läkare har blivit chockad av det.
  Men, läkarna kan vara restriktiva att skriva ut detta. Jag vet inte om de tror att man skulle droga barnen för att få sova bättre eller varför de annars skulle vägra hostmedicin och tycka att det är bättre att barn hostar till de kräks. När jag pratade med specialistbarnläkare så sa han det jag misstänkte, nämligen att hosta genererar mer hosta eftersom luftrören blir väldigt irriterade och att barnet inte får sova så att det kan bli friskt.

 2. hellomotti skriver:

  Precis mången hostmedicin är rena bluffen. Allt som säljs receptfritt är lika bra som vatten har jag hört en apotekare säga ”off the record” när jag gjorde en intervju en gång. Vi fick Lepheton trots att Sockertoppen inte riktigt fyllt 2 (hon fyller ju i januari). Det var väldigt effektivt. För ett halvår sedan skrev samma superbra läkare ut Bricanyl till henne.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s