Föräldrastatus

Håller med den här krönikören som menar att pappor har dålig status som föräldrar jämfört med mammor. Och det här med att alla barnomsorgsfakturor, rabattkuponger på blöjor, erbjudanden, bokklubbar, hälsokontroller u name it ALLTID går till mamman är ett fanstyg. Skicka dem till Big Top. Å andra sidan – då hade det inte betalats en enda räkning och hälsokontroller hade det inte blivit något av i vår familj. MEN det beror på hur Big Top är som individ och har inget med hans kön att göra. 

 

Annonser

Om hellomotti

Hello Motti är Sockertoppens mamma. Om IVF-guden vill kan det bli aktuellt med ett moderskap även till Sockertoppens lillasyskon. Väntar på att få starta syskonverkstaden för andra gången våren 2011. Fick missfall efter en FET i januari 2011. Skrapningen misslyckades och klanten till kirurg stack hål på livmodern. I slutet av april konstaterades att den nu har läkt. Jag ska använda sommaren till att "vila upp mig" och så blir det nya tag med FET i september. Vi har tre embryon i frysen. FET = Frozen embryo transfer = Tina upp ett embryo som blivit över från en tidigare provrörsbefruktning och sätta in det i livmodern. Men se det behövdes inte. 18 juli fick jag reda på att jag var gravid - UTAN HJÄLP!!! För första gången i mitt liv. I mitten på mars 2012 föddes Sockertoppens lillasyster. Jag kallar henne Minitoppen i bloggen.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Föräldrastatus

 1. Johanna skriver:

  Att vi betalar förskolefakturor och går på hälsokontroller bygger på att J öppnar post som är adresserad till mig om den ser ut att innehålla fakturor eller liknande.

  J försökte ringa handläggaren som har hand om dagisplatser typ 10-20 gånger utan svar. Efter någon vecka ringde hon mig. Jag förklarade att det var J som höll i det här med dagisplats hos oss. Då svarade hon kort ”Men nu ringer jag dig.” och berättade om sitt ärende trots att jag flera gånger sa att jag inte hade en aning. Samma problem fast omvänt har vi med ROT/RUT. För företagen är det självklart att man i första hand vill ha avdraget mot mannens lön.

 2. Anka skriver:

  Men att Big Top är sån som individ är ju exakt den förklaring alla kör med – min pojke VILL ha blått, min flicka VILL leka med Barbie, det funkade inte i just VÅR familj att pappan tar en enda dag ledigt även om jag generellt är för jämställdhet. Hur gjorde han innan han träffade dig, sket han i att betala alla sina räkningar? Jag blir uppriktigt nyfiken. (Har själv en man som betalar alla räkningar men inte kan barnens personnummer, jag är övertygad om att det sitter i könet. Han kan hela kontoplanen utantill, han skulle kunna lära sig 2×10 siffror om han ville.)

 3. hellomotti skriver:

  Anka – ja han sket i att betala/öppna räkningar vilket ledde till betalningsanmärkningar och fogden. Men jag hänger inte med i jämförelsen. Att pojkar väljer blått och tjejer vill leka med barbie är väl två typiska saker kopplade till kön. Men att inte öppna kuvert är väl inte, vad jag vet, kopplat till ett visst kön?

 4. hellomotti skriver:

  Johanna – Känner igen. Personalen på vår förskola vänder sig också alltid till mig med frågor/information. Detta trots att Big Top lämnar VARJE morgon så de träffar honom lika ofta. De har även hans e-post men glömmer ungefär varannan gång att cc:a honom . BIG SUCK!

 5. kattmamman skriver:

  Jag tror visst att det är kopplat till kön, det är så väldigt många fler män är kvinnor som är klantiga, glömska och virriga när det gäller att sköta ett hem (men konstigt nog inte när det gäller att ha en chefsposition på jobbet). Men jag tror inte att det har något med biologi att göra utan inlärda beteenden. Redan på dagis ser man att flickorna passar upp på pojkarna…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s