Huset

På begäran kan jag berätta lite om huset. Det ligger i en grannkommun till Stockholm så det går att pendla med bil på 30 minuter OM man skulle bosätta sig permanent. Vi ser det som ett sommarhus eller ”komplementboende”. Med det senare menar jag att vi ska bo där fredag till måndag ÅRET om. Men först måste det ytrenoveras överallt.

Det är byggt 1920 och är i två plan på totalt 127 kvadrat. Falurött med vita knutar. OM vi bosätter oss där permanent får framtiden utvisa och då kommer vi nog bygga ut så att barnen får riktiga rum och inte kattvindar. Tomten är på nästan 4000 kvadrat och jag är i värsta odlartagen. Rättare sagt jag har planer, beställer trädgårdsredskap och läser på 🙂

 

Huset ligger 10 min gångväg till havet och badplats.

Hmm vad mer kan man säga. Vi fick nycklarna i tisdags och redan nu på tisdag kommer golvsliparna och kör över alla golv. Sen jobbar vi vidare med resten. Det får inte ta för lång tid för då får jag spatt därav kommer vi användas oss av hantverkare också. Det enda riktigt stora ingrepp vi ska göra är ett badrum, för idag saknas dusch.

 

Vi har tittat på säker 30 hus de senaste åren men först nu har vi haft råd kan man säga. Sedan har vi även varit lite oeniga om var huset får ligga. Nu har jag segrat då mitt krav varit att en sommarstuga får ligga max en timmes resväg bort. Nu blev det ännu kortare och det tror jag är en förutsättning för att man verkligen ska nyttja den ordentligt och inte bara på sommaren och påsken typ.

Annonser

Om hellomotti

Hello Motti är Sockertoppens mamma. Om IVF-guden vill kan det bli aktuellt med ett moderskap även till Sockertoppens lillasyskon. Väntar på att få starta syskonverkstaden för andra gången våren 2011. Fick missfall efter en FET i januari 2011. Skrapningen misslyckades och klanten till kirurg stack hål på livmodern. I slutet av april konstaterades att den nu har läkt. Jag ska använda sommaren till att "vila upp mig" och så blir det nya tag med FET i september. Vi har tre embryon i frysen. FET = Frozen embryo transfer = Tina upp ett embryo som blivit över från en tidigare provrörsbefruktning och sätta in det i livmodern. Men se det behövdes inte. 18 juli fick jag reda på att jag var gravid - UTAN HJÄLP!!! För första gången i mitt liv. I mitten på mars 2012 föddes Sockertoppens lillasyster. Jag kallar henne Minitoppen i bloggen.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Huset

  1. Anna-Bell skriver:

    Ah, nu fattar jag! Tack för infon, låter jättespännande och som att du innerst inne vill bo där permanent, eller?

    A-B

  2. hellomotti skriver:

    Ja faktiskt vill jag nog det. Bo där alltså. Stan känns mindre och mindre kul. Men samtidigt är jag rädd att jag ångrar mig. Här bor vi mitt i smeten, nära till allt jada jada. Grejen är ju bara den att hur ofta träffar man kompisar och hittar på grejer i stan? Alla jag känner bor ju i förorten numera….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s