Barn med speciella behov

Det verkar som att Sockertoppen har en pojke i sin grupp på förskolan som har någon form av problem. Han är ofta vild och gråter hysteriskt. På senare tid har jag märkt att han har en branskötare som är bara med honom. På mornarna när alla andra barn är ute så sitter hon inne med honom, ofta i knät medan han vrålar och sparkar. (En sorglig parentes här är att det är ”tomten” som är satt på denna uppgift. Synd eftersom hon knappt kan svenska. Idag hörde jag henne fråga honom om han inte ville leka med båtten. Det skulle visa sig att hon menade båten….ja ja detta tarvar ett annat inlägg).

Nu till saken. Jag undrar om det är vanlig att förskolepersonalen inte berättar för de andra barnens föräldrar att det finns ett barn som ”punktmarkeras/stöttas” av en personal? Varför gör man så? Är det sekretess?

Annonser

Om hellomotti

Hello Motti är Sockertoppens mamma. Om IVF-guden vill kan det bli aktuellt med ett moderskap även till Sockertoppens lillasyskon. Väntar på att få starta syskonverkstaden för andra gången våren 2011. Fick missfall efter en FET i januari 2011. Skrapningen misslyckades och klanten till kirurg stack hål på livmodern. I slutet av april konstaterades att den nu har läkt. Jag ska använda sommaren till att "vila upp mig" och så blir det nya tag med FET i september. Vi har tre embryon i frysen. FET = Frozen embryo transfer = Tina upp ett embryo som blivit över från en tidigare provrörsbefruktning och sätta in det i livmodern. Men se det behövdes inte. 18 juli fick jag reda på att jag var gravid - UTAN HJÄLP!!! För första gången i mitt liv. I mitten på mars 2012 föddes Sockertoppens lillasyster. Jag kallar henne Minitoppen i bloggen.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Barn med speciella behov

 1. Tudorienne skriver:

  Ja jag tror det är sekretess, sånt får man aldrig veta.

 2. Kattmamman skriver:

  Vi får veta att det finns resurspersonal för ett eller flera barn, men aldrig för vilka barn det gäller. Och ja jag tror också att det har med sekretess att göra.

 3. Anna-Bell skriver:

  Ja, vi säger aldrig något om det på grund av sekretessen som ni gissade. Det är mycket som går under den. Om ett barn har bitit ett annat barn, får vi inte tala om för det bitna barnets föräldrar vem det var som bet. Här om dagen hade vi en person från BUP (som arbetar med utredningar) hos oss. Hon tittade på ett speciellt barn under en förmiddag. Idag kom det fram en pappa och undrade vem det var och vad hon haft för sig. Jag drog en vit lögn, för att slippa att han spekulerar i vilket barn det handlar om. Och jag får heller inte säga att det gällde en utredning. Man måste hela tiden värna om det enskilda barnets integritet.
  Det där andra du undrade om, i fall man som personal inte berättar hela sanningen. Lite så kan jag känna, att en del barn gör ju saker (lyssnar inte, puttas osv) varje dag. Det talar vi inte om varje deg, men berättar så att föräldrarna vet att ”Just nu är det en period när Calle…”, vad det nu är. Jag tänker att om man vet med sig att man har ett barn som har någon svårighet av något slag, så kollar man kanske också av själv med personalen mellan varven. Men så klart får föräldrarna information.

  • hellomotti skriver:

   Det tycker jag låter rimligt. Sedan är det ju så att när ens barn upprepat råkar ut för saker från en och samma person så räknar ju föräldrarna ut det ändå ganska snabbt. Jag märkte redan när jag såg detta barn på gården som knapp 2-åring att det var något lömskt i görningen trots att han inte gick på Sockertoppens avdelning. Nu vet jag att jag låter som en moralkärring när jag även måste tillägga att jag såg att han började på förskolan redan som 1-åring. Föräldrarna har det gott ställt men MÅSTE givetvis jobba 150 procent på sina viktiga jobb.

 4. Ping: Morr | Hello Motti

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s