Morr

När jag nattade Sockertoppen i söndags berättade hon helt plötsligt att en pojke, vi kan kalla honom Fred, hade slagit henne i huvudet. (Fred är pojken som jag misstänker har något slags problem i ett tidigare inlägg.) Eftersom jag nu mer försöker följa en pedagogik som går ut på att fokusera på barnets känslor snarare än att i detta fallet säga ”Det var dumt gjort av Fred” så frågade jag om hur hon kände då och vad som hände sedan. Sockertoppen hade fått tröst av en av pedagogerna sa hon. Jag frågade vad hon trodde var anledningen till att Fred slogs. ”Han vill inte vara på dagis. Han vill vara hemma” svarade hon då. Väldigt sorgligt, speciellt med tanke på att han hämtas sist av alla barn typ.

Det gör lite ont i mig att min dotter har blivit slagen och gått och tänkt på det i tre dagar utan att berätta något (hon har inte varit på förskolan sedan Lucia i torsdags). Och det STÖR mig att inte pedagogen som tröstade Sockertoppen har berättat detta. Hon behöver inte säga vem som slog henne men ATT det hände.

Annonser

Om hellomotti

Hello Motti är Sockertoppens mamma. Om IVF-guden vill kan det bli aktuellt med ett moderskap även till Sockertoppens lillasyskon. Väntar på att få starta syskonverkstaden för andra gången våren 2011. Fick missfall efter en FET i januari 2011. Skrapningen misslyckades och klanten till kirurg stack hål på livmodern. I slutet av april konstaterades att den nu har läkt. Jag ska använda sommaren till att "vila upp mig" och så blir det nya tag med FET i september. Vi har tre embryon i frysen. FET = Frozen embryo transfer = Tina upp ett embryo som blivit över från en tidigare provrörsbefruktning och sätta in det i livmodern. Men se det behövdes inte. 18 juli fick jag reda på att jag var gravid - UTAN HJÄLP!!! För första gången i mitt liv. I mitten på mars 2012 föddes Sockertoppens lillasyster. Jag kallar henne Minitoppen i bloggen.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Morr

  1. Anna-Bell skriver:

    Ja, det är ju konstigt att personalen inte sa något. Tyvärr tycker jag ofta att det är de barn som skulle behöva gå hem tidigt, som är kvar sent. De som skulle behöva ledigt, som alltid är där klämdagar. Man kanske är utåtagerande för att man är för lite med föräldrarna och kanske är för lite med föräldrarna för att man är utåtagerande. I vissa fall tänker jag att det kanske är så, att det liksom går runt.

  2. hellomotti skriver:

    Det där ligger det nog en del i. Hönan och ägget liksom. Jag kan tänka mig att jag hade haft Sockertoppen mer på förskolan om hon hade varit ett utåtagerande barn. Helt mänskligt. Men inte fan hade hon blivit mindre utåtagerande för det. Tvärtom troligen. Svårt. Det bästa hade varit om föräldrarna fick stöd i hemmet, istället för att barnet fick stöd i förskolan. Men det handlar ju om skattepengar i slutänden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s