3-åringens språk

Sockertoppen har fyllt 3 år och nu vill jag bara, för mitt minnes skull, skriva ner några slumpmässiga och typiska meningar som hon säger:

Jag tycker det vackert solen skiner. (utesluter ”är” och ”när”)

Tycker Victoria om glass mamma?

Jag vill ha äppelgröt ju. (”ju”  är nya modeordet denna vecka)

Mamma jag älskar dig, du är bästaste bästaste världen (utesluter ”den” och ”i”)

Pappa kommer du mitt kalas? (Utesluter ”på”)

Jag vill gå Humlan. (Utesluter ”till).

Ska jag jaga lillasyster hon bli stor? (utesluter ”när”)

Jag fryser lite granna.

Jag vill ha lagom varm välling.

Inser nu när jag skriver att prepositioner tydligen inte är Sockertoppens grej. Men det är nog ganska vanligt bland tre-åringar gissar jag.

Vidare vet Sockertoppen vad hon heter i efternamn. Hon frågar ofta var saker är (utan att själv först leta) typiskt ”Var är min dator?”och vad folk bor. Just nu är hon mycket intresserad av var pedagogerna på förskolan bor och om de bor med sina mammor.

Hon berättar situationer när hon blivit ledsen, ofta flera veckor efter att det hänt. Tex idag passerade vi en gata där hon blev ledsen en gång när hennes pappa gick åt ett annat håll och vi två fortsatte. ”Jag blev lessen pappa gick där”, säger hon och tittar på andra sidan gatan där Big Top gick vid det tillfället.

Det hon mest gillar att göra när vi är hemma är: bada med supermycket vatten, skum och leksaker (så att jag knappt får plats), måla med målarfärg, lyssna på Sjörövarfabbelåten, kolla på Lejonkungen, hjälpa till i köket, byta kläder, leka med gosedjur.

 

Annonser

Om hellomotti

Hello Motti är Sockertoppens mamma. Om IVF-guden vill kan det bli aktuellt med ett moderskap även till Sockertoppens lillasyskon. Väntar på att få starta syskonverkstaden för andra gången våren 2011. Fick missfall efter en FET i januari 2011. Skrapningen misslyckades och klanten till kirurg stack hål på livmodern. I slutet av april konstaterades att den nu har läkt. Jag ska använda sommaren till att "vila upp mig" och så blir det nya tag med FET i september. Vi har tre embryon i frysen. FET = Frozen embryo transfer = Tina upp ett embryo som blivit över från en tidigare provrörsbefruktning och sätta in det i livmodern. Men se det behövdes inte. 18 juli fick jag reda på att jag var gravid - UTAN HJÄLP!!! För första gången i mitt liv. I mitten på mars 2012 föddes Sockertoppens lillasyster. Jag kallar henne Minitoppen i bloggen.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s