Nattningsvälling och blöja – bye bye

Sockertoppen har till slut äntligen lagt av med blöja på natten. ( 4 år och 2 månader. ) Precis som när hon slutade med blöja på dagen skedde detta på eget initiativ och utan tjat, från en dag till en annan. Det stora är egentligen inte blöjbiten utan att hon SAMTIDIGT bestämde sig för att sluta dricka välling vid nattningen. (Jag hade faktiskt börjat fundera på vad jag skulle säga när hon som typ 7-åring fortfarande inte hade slutat med nappflaska i sängen.)

Hon nöjde sig med att byta flaskan mot att få äta en D-vitamin innan tandborstningen. Halleluja för barns märkliga prioriteringar!

Minitoppen pratar på som en maskin. Det verkar som att hon har lite 2-årskris för det är mycket ”Kan själv”, ”Jag fixar välling” och ”Jag vill också ha”. I dag blev det ganska dråpligt när Sockertoppen frågade varför farfar och farmor har rynkor i ansiktet. ”Jag vill också ha rynkor” sa Minitoppen.

Minitoppen kan även vissa bokstäver. I, M, och V. Men hon envisas med att säga ”Iris bocksig” när hon pekar på I. och ”MIN bocksig” när hon pekar på V.

(Iris är Sockertoppens bästis på förskolan så därav tycker Minitoppen att detta är viktigt att kunna).

Så nu har jag lättat på samvetet och gjort lite minnesanteckningar för framtiden.

Annonser

Om hellomotti

Hello Motti är Sockertoppens mamma. Om IVF-guden vill kan det bli aktuellt med ett moderskap även till Sockertoppens lillasyskon. Väntar på att få starta syskonverkstaden för andra gången våren 2011. Fick missfall efter en FET i januari 2011. Skrapningen misslyckades och klanten till kirurg stack hål på livmodern. I slutet av april konstaterades att den nu har läkt. Jag ska använda sommaren till att "vila upp mig" och så blir det nya tag med FET i september. Vi har tre embryon i frysen. FET = Frozen embryo transfer = Tina upp ett embryo som blivit över från en tidigare provrörsbefruktning och sätta in det i livmodern. Men se det behövdes inte. 18 juli fick jag reda på att jag var gravid - UTAN HJÄLP!!! För första gången i mitt liv. I mitten på mars 2012 föddes Sockertoppens lillasyster. Jag kallar henne Minitoppen i bloggen.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s